Hvad er Black Friday

Hvad er black friday

Black Friday er et uformelt navn på fredagen efter Thanksgiving Day i USA, som fejres den fjerde torsdag i november. Dagen efter Thanksgiving er blevet betragtet som begyndelsen på Amerikas julehandelssæson siden 1952, skønt udtrykket “Black Friday” ikke blev brugt i vid udstrækning før i de senere årtier. Man kan med fordel benytte sider som f.eks. pricerunner, som har lavet en samlet oversigt over alle de butikker som afholder Black Friday i Danmark.

Black Friday er ligesom Singles Days et godt tidspunkt at shoppe årets julegaver, da der er mange penge at spare.

Hvornår er det Black Friday

Black Friday falder altid fredagen efter Thanksgiving i USA. Thanksgiving afholdes den fjerde torsdag i November hvert år og datoen for Thanksgiving og Black Friday er derfor forskellige fra år til år.

Årets Black Friday falder derfor Fredag d. 29. November i år.

Kommende Black Fridays:

  • 2019: Fredag d. 29. November
  • 2020: Fredag d. 27. November
  • 2021: Fredag d. 26. November

Black Friday i Danmark

Årets største shoppedag, Black Friday kan være en god dag at spare penge på sine indkøb til sig selv eller til den kommende jul der står for døren bare en måned efter Black Fridays forfalden. Man skal dog være en smule varesom med de høje rabat-procenter, da det er påvist at flere virksomheder hæver priserne forinden Black Friday, for at fremvise en højere rabat-procent på Black Friday. Men uanset, så det kan være smart at holde godt øje med priserne en stund inden November måned står for døren.

I Danmark er der mange butikker og forretninger der afholder Black Friday-forlænget og derfor afholder Black weekend eller Black week som enten afholdes over hele weekenden eller en hel uge frem fra Black Friday.