Hvad kan man lave hjemme i karantæne under coronatiden?

+7 ideer til hvad kan man lave hjemme i karantæne

Danmark er i lockdown og store dele af landets virksomheder, butikker og restuaranter holder lukket som følge af Corona COVID-19. Dette har skabt en stor forøgning i ledige på arbejdsmarkedet og hjemsendte medarbejdere mens andre er tvunget til at blive hjemme og indendøre grundet karantæne som gælder i 14 dage.

De gældende påbud og regler samt lukningen af skoler og offentlige institutioner blev på et pressemøde med Mette Frederiksen i Spejlsalen forlænget til og med 2. påskedag som er d. 13 april 2020.

Dette betyder også at store dele af landets befolkning lige nu sidder derhjemme og triller tommefingre.

Det betyder også for mange familier at de ikke får deres børn passet og derfor selv skal stå for underholdningen i disse coronatider, hvilket de første par dage kan være både hyggeligt og sjovt samt bringe familien nærmere. Men når man nærmer sig uge 2 i karantæne, kan fryd og gammen være vendt til et helvede fordi børnene keder sig og de voksne ikke får nogen voksentid sammen.

Men det behøver ikke at være så kedeligt og frustrende at være i karantæne derhjemme som du måske har oplevet, tænker eller frygter det. Her får du ihvertfald +7 ideer til hvad i kan lave i karantæne, sammen eller hver for sig.

Lige nu har du chancen for at være med i konkurrencen om den helt nye Toyota Yaris Hybrid propfyldt med ekstraudstyr til en værdi af over 220.000 kr.

+7 ideer til hvad man kan lave hjemme

Hvis den globale COVID-19-pandemi pludselig har givet dig masser af ekstra tid i et hus fuldt af børn (eller kæledyr!) som du pludselig må stå for underholdningen for i den kommende tid, så er her en liste med +7 ideer til hvad man kan lave hjemme i karantæne i hjemmet under corona, så du slipper for at kede dig i karatæne.

Listen er blandet med forslag til både dig og din familie og du finder derfor forskellige underholdsningsmetoder til den enkelte og til hele familien.

Nogle af dem er “sjove” i den forstand, at du har det godt, når du har gjort dem, og nogle af dem vil plukke dine nostalgiske hjertestrengere, når du skaber nye minder.

1. Spil brætspil

Spil Brætspil er en fremragende måde at have det sjovt hjemme.

Der er så mange muligheder at vælge imellem. Nogle af vores favoritter inkluderer Ticket to Ride, Catan, Sequence og Risk. Dette er kun et par af de mange sorter derude. Gå til en lokal spilbutik og se, hvad der appellerer til din families smag. Det gode ved brætspil er, at du er i stand til at interagere med alle, mens du spiller. Lad spillene begynde!

2. Karaoke-aften hjemme i stuen

Har en Karaoke-aften Planlæg en aften med karaoke.

Dette er en fantastisk måde at tilbringe familie tid sammen. PlayStation og Wii har flere muligheder at vælge imellem. Fra erfaring er dette en aften med masser af latter og glæde! Alle elsker at synge … også dem, der måske ikke har en sangstemme, kan lide at buste ud ved karaoke.

3. Lær yoga

Yoga er noget vi alle burde udøve. Det er afstressende, sundt også er det livsgivende. Det er bestemt nogle ting vi har behov for i disse coronatider og det kan være et pift til hjemmetræningen under corona som hurtigt kan blive ensformet og kedelig.

Yoga er så gavnlig for alle aldersgrupper. Lær yoga som en familieenhed. Endnu en gang er der mange læringsværktøjer til dette. Du kan finde videoer på dit lokale bibliotek. Dette er en forfriskende måde at nyde et sundt interaktion som familie.

4. Afhold et photoshoot

Saml nogle rekvisitter og tøj og tag familiebilleder. Sørg for, at hvert medlem også har individuelle skud. Vær kreativ i de fotos, du tager, som en professionel fotograf. Tag sjove billeder. Tag alvorlige billeder. Tag oprigtige skud. Gleden ved digital fotografering er, at du kan tage så mange fotos, som du vil og slette, hvad der ikke fungerer. Sørg for at tilføje rekvisitter for at gøre det interessant!

Prøv Mofibo i 14 dage helt gratis uden binding

5. Lyt til lydbøger online

Hos Mofibo finder du lydbøger, sprogkuser og meget mere, faktisk finder du intet mindre end 14 forskellige kategorier når du bladre gennem deres oversigt over lyd- og e-bøger som du finder på deres hjemmeside og i deres app:

 1. Børnebøger
 2. Biografier Krimier
 3. Økonomi & Business
 4. Erotik Fakta
 5. Fantasy & SciFi
 6. Historie Klassikere
 7. Digte Noveller
 8. Personlig udvikling
 9. Romaner
 10. Sprog
 11. Thriller
 12. Ungdomsbøger
 13. Romantik
 14. Religion og spiritualitet

Så hvad venter du på? Start din gratis 14-dags prøveperiode hos Mofibo i dag og slap af med afslappende oplæsning hjemme i stuen i karantæne.

6. Start en ny hobby

Lær at hæklestrikketegne eller noget helt fjerde. Uanset hvad du vælger og hvad du har lyst på, så findes der sikkert et online kursus der kan hjælpe dig i gang med din nye hobby.

En hobby er en fremragende måde at få tiden til at gå mens man hygger sig. Noget vi alle kan have brug for i disse coronatider. En hobby skal indeholder noget man interessere sig for og som man finder spændende samt udfordrende. Du kan eksempelvis prøve at begynde med:

 • Blomsterbinding
 • Karamik
 • Hækle
 • Strikke
 • Sy
 • Tegne

Det er kun fantasien der sætter grænser og hos WeTeach kan du finde et stort udvalg af forskellige online hobby kurser der kan hjælpe dig i gang med din nye hobby. Du finder blandt andet hobby-kurser indenfor:

 • Håndarbejde
 • Kunsthåndværk
 • Fritid
 • For børn

Det vil sige, der er noget for enhver smag og for hele familien, så i kan starte jeres nye hobby og komme godt fra start.

Hold hovedet oppe og en positiv indstilling

Det kan være svært at finde på ideer til hvad man kan lave i karantæne men det handler om at være kreativ og finde på noget nyt, så hverdagen ikke bliver for ensformet og kedelig i disse coronatider.

af gangen og få det bedste ud af en ellers kedelig situation.

Afslutningsvis får du en den tyske version af Gulddreng.

BAUSA – Was du Liebe nennst (Official Music Video) [prod. von Bausa, Jugglerz & The Cratez]

Das Video zur neuen Single “Was du Liebe nennst”