Skal du lancere en blog, netbutik eller blot fremvise din virksomhed, så vil en hjemmeside være en nøglekanal. Så skulle man tro, at det bare var at sætte gang i et projekt, men så enkelt er det ikke. Der er fire forskellige måder, du kan oprette en hjemmeside på. Disse vil have forskellige effekter på tid, budgetter og ikke mindst funktionalitet.

Vi vil derfor se nærmere på, hvordan disse fire fungerer, samt hvilke fordele og ulemper de fører med sig. Klar til at komme i gang? Lad os springe lige ud i det!

Fire måder at oprette en hjemmeside på

Som vi allerede har nævnt, vil tid og budget ofte være en afgørende måde for, hvilken metode du ender med. Du bør derfor have en klar ide om følgende, inden du starter:

  • Hvor stort et budget har du?
  • Hvornår skal hjemmesiden være klar?
  • Har du brug for den funktionalitet, der skal programmeres?

Metode 1: Brug en hjemmesidebygger

Det første og måske nemmeste valg ville være at bruge en hjemmesidebygger. Dette er software, der giver enhver mulighed for at lave deres egen hjemmeside uden behov for kodning. Disse fungerer ofte ved at bruge forprogrammerede elementer, som så placeres rundt på hjemmesiden.

Fordelen ved denne metode er, at du kan klare stort set alt arbejdet selv. Alt du skal gøre er at vælge en færdig skabelon, tilpasse den som du ønsker og derefter uploade dit eget indhold. På denne måde kan du have en hjemmeside klar til lancering på få timer.

Metode 2: Bruget CMS

Den mest almindelige metode til at oprette en hjemmeside fra bunden er at bruge et CMS eller Content Management System. I denne kategori er WordPress ofte det mest almindelige, men det er blevet mere og mere populært at beskæftige sig med Joomla, Drupal og Magento. Det er software, der nemt kan styre indholdet på din hjemmeside, men de kræver en vis viden om udseende.

Du skal oprette et tema (eller vælge blandt de tusindvis, der allerede findes) for at styre, hvordan hjemmesiden skal se ud. Ønsker man noget unikt her, vil kodning være nødvendig, og dermed også et behov for en designer eller udvikler til at klare opgaven.

Metode 3: Gør det selv med HTML og CSS

Har du erfaring med kodning, kan du selv oprette hjemmesiden. Dette er ofte den mest tidskrævende proces, men kan også være den mest omkostningseffektive. Det kræver dog, at du ved hvad du laver og kan arbejde med både HTML og CSS.

Ved at gøre det selv med HTML og CSS får du uden tvivl den største fleksibilitet, men det har sine forudsætninger. Du vil også være ansvarlig for upload, ændring og redigering. Hvis du ikke ved, hvad du laver, kan der også hurtigt opstå fejl, som gør, at siden ikke fungerer efter hensigten.

Metode 4: Ansæt fagfolk

Den sidste mulighed er at hyre professionel hjælp. Her kan du hyre et designbureau til at udføre jobbet for dig, så du kan læne dig tilbage så meget som muligt og hellere bruge din tid fornuftigt på dine faktiske færdigheder, eller du kan prøve forskellige Freelancer-sider som Upwork og Fiverr. Ulempen ved sidstnævnte er, at man sjældent ved præcis, hvad man får af kvalitet.

Har du en kort deadline, kan dette være et godt alternativ, så arbejdet udføres så hurtigt og effektivt som muligt. Bemærk dog, at akutte opgaver ofte kan koste ekstra, så her bør der tages højde for budgettet, inden et projekt gennemføres.